Termeni si conditii

Conditii generale de utilizare a site-ului Plafar.Ro

1. Informatii despre Plafar.Ro

1.1.    Site-ul web Plafar.Ro este detinut de S.C. Genesis Internet Ventures SRL, inregistrata la Oficiul pentru Registrul Comertului Brasov sub numarul  J08/2331/2004, Cod Fiscal RO16830450. E-mail contact: info [at] plafar.ro
1.2.    Plafar.Ro este un site web de comert electronic, care ofera spre vanzare produse naturiste.
1.3.    Utilizarea site-ului Plafar.Ro implica acceptarea din partea dvs. a prezentelor termeni si conditii de utilizare, pe care va recomadam sa le parcurgeti cu atentie. Acestea sunt obligatorii pentru toti utilizatorii site-ului, fie ca sunt utilizatori inregistrati sau neinregistrati.
1.4.    Nerespectarea prezentelor termeni si conditii de utilizare atrage dupa sine suspendarea contului.
1.5.    Genesis Internet Ventures prin Plafar.Ro isi rezerva dreptul de a revizui prezentele Termeni si Conditii fara nici o notificare prealabila. Versiunea revizuita va fi intotdeauna disponibila pe site-ul Plafar.Ro, in sectiunea “Termeni si conditii de utilizare”

2. Continutul site-ului si Proprietatea Intelectuala

2.1.    Intregul continut precum si designul site-ului apartine in totalitate site-ului Plafar.Ro si implicit SC Genesis Internet Ventures SRL. Potrivit legii 8/1996 privind protectia drepturilor de autor, folosirea fara acordul Plafar.Ro a oricaror elemente de continut sau design se predepseste conform legilor aflate in vigoare.
2.2.    Prin continut si design se poate intelege: imagini, texte, texte grafice si elemente de grafica web, scripturi, programe, baze de date.
2.3.    Genesis Internet Ventures ofera oricarui utilizator (inregistrat sau neinregistrat) acces limitat in magazinul sau online. Acest acces nu da dreptul nici unui utilizator de a modifica, descarca, copia, reproduce partial sau integral continutul site-ului.
2.4.    Genesis Internet Ventures accepta, totusi, trimiterea de legaturi externe catre magazinul sau, numai dupa obtinerea expresa in scris a acordului sau, in conditiile in care considera ca aceste legaturi nu aduc nici unui prejudiciu de imagine magazinului sau partenerilor. Cererile pentru utilizarea continutului pot fi trimise la info [at] plafar.ro
2.5.    Produsele puse in vanzare de Plafar.Ro sunt puse la dispozitia noastra de producatori, furnizori sau importatori directi in domeniul produselor naturiste. Acestia pot avea drepturi asupra produselor, denumirilor sau marcilor, pe care, ca si utilizator,  aveti obligatia de a nu le incalca. De asemenea, producatorii, furnizorii sau importatorii sunt responsabili pentru imaginile si forma de prezentare a produselor, detaliile de continut si compozitie, detaliile referitoare la beneficii, reactii adverse.
2.6.    Plafar.Ro isi rezerva dreptul de a efectua modificari in orice moment in diferite sectiuni ale site-ului. Totodata, Plafar.Ro isi rezerva dreptul de a bloca, restrictiona sau interzice accesul utilizatorilor sai la anumite sectiuni ale site-ului sau sau a intregului continut.

3. Conditii acces Plafar.Ro

3.1.    Accesul in magazinul online Plafar.Ro se face doar pe baza unei inregistrari prealabile.
3.2.    Inregistrarea pe site-ul Plafar.Ro este gratuita. La inregistrare va trebui sa furnizati o adresa de e-mail valida si sa alegeti o parola stiuta doar de dvs. Va recomadam sa nu furnizati nimanui parola aleasa. Plafar.Ro nu va solicita in nici o circumstanta si prin nici un mijloc electronic aceasta parola: mesaje scrise sau sms.
3.3.    Facem tot ce este uman posibil pentru protejarea datelor personale.  Intrucat mediul online nu este 100% sigur, Plafar.Ro nu poate garanta securitatea informatiilor transmise de utilizatori catre noi sau serviciile noastre online. In consecinta, orice informatie transmisa catre noi se va face pe propriul risc al utilizatorului.

4. Comunicarea electronica

4.1.    Comunicarea electronica reprezinta orice mesaj pe care il trimiteti catre Plafar.Ro sau orice email-uri, note, conventii, newslettere, stiri, sau orice alt tip de informatii pe care noi le furnizam catre dvs. Prin inregistrarea ca si utilizator pe site-ul nostru v-ati dat acceptul si acordul ca adresa dvs. de e-mail sa fie inclusa in baza noastra de date pentru viitoare informari si newslettere. Conform legislatiei nationale si europene in domeniu, acceptul este echivalent cu semnatura olografa pe orice document din hartie, ca si cum aceste informatii ar fi tiparite.
4.2.    Plafar.Ro pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a-si exprima opinia sau experienta sa in legatura cu produsele existente pe site. Acestea sunt publicate dupa aprobarea prealabila a administratorului. Plafar.Ro isi rezerva dreptul de a nu publica comentarii care contin limbaje obscene, continut ilegal, continut jignitor care afecteaza anumite persoane, continut care incalca dreptul la proprietate intelectuala, sau care contin virusi, adrese web si mailuri, texte care promoveaza diverse afaceri piramidale sau campanii publicitare sau alte forme de spam.
4.3.    Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului mesajului pe care il publica pe site, astfel incat sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. Plafar.Ro nu isi asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document.

5. Despre produsele si serviciile Plafar.Ro

5.1.    Produsele oferite in magazinul online Plafar.Ro sunt puse la dispozitia sa de catre producatorii, importatorii directi sau reprezentantii oficiali ai marcilor respective. In consecinta, imaginile aferente fiecarui produs in parte publicate pe site sunt cu titlu de prezentare iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate prin culoare, aspect, accesorii. Plafar.Ro nu isi asuma raspunderea pentru orice neconcordanta care poate exista intre imaginea de prezentare si produs.
5.2.    Intregul continut al site-ului Plafar.Ro (descrieri de produse, detalii de continut si compozitie, inclusiv imagini de prezentare, imagini grafice sau prezentari video) este structurat in urma unor detalii furnizate de catre producatorii, importatorii directi sau reprezentantii oficiali. In consecinta, Plafar.Ro nu isi asuma raspunderea pentru descrierile, detaliile de continut si compozitie, detaliile referitoare la beneficii, reactii adverse care sunt prezentate in site-ul Plafar.Ro, acestea fiind cele puse la dispozitia noastra de catre producatori. Plafar.Ro isi rezerva dreptul de a modifica detaliile de continut si compoiztie, detaliile referitoare la beneficii sau reactii adverse ale produselor, in masura in care acestea se modifica, fara nici o notificare prealabila.

6. Disponibilitatea produselor

6.1.    Produsele care se regasesc in Plafar.Ro sunt disponibile pentru livrare imediata, daca nu este specificat altfel. Totusi, in ciuda eforturilor noastre de a actualiza stocurile, exista posibilitatea ca un produs, chiar daca este specificat a fi disponibil, sa nu fie in stoc. De aceea, disponibilitatea finala va fi comunicata in urma unei comenzi ferme.
6.2.    In conditiile in care un produs comandat nu mai este disponibil, Plafar.Ro va poate informa asupra termenului de livrare sau va poate oferi optiunea de a cumpara un alt produs de aceeasi calitate si aceleasi specificatii la un pret echivalent cu cel solicitat. In ambele variante, decizia finala va apartine, dumneavoastra luand dezizia finala de a accepta un produs similar sau termenul de livrare furnizat de unul din consultantii Plafar.Ro.
6.3.    Toate dialogurile dintre consultantii Plafar.Ro, inclusiv confirmari ale comenzilor, informari si alte detalii vor fi transmise prin e-mail la adresa comenzi [at] plafar.ro

7. Preturile produselor

7.1.    Preturile tuturor produselor afisate pe site-ul Plafar.Ro contin TVA 24%.
7.2.    Preturile NU includ cheltuielile de livrare, cu exceptia in care este specificat in mod expres acest lucru.
7.3.    Exista posibilitatea ca un numar foarte mic de produse sa aibe afisate preturi eronate, datorita sistemului informatic. De aceea, se considera pret final cel acceptat de catre client in urma confirmarii comenzii.
7.4.    Daca pretul real al produsului este mai mare decat pretul afisat pe site, Plafar.Ro poate sa va ofere produsul la pretul respectiv, numai daca este posibil acest lucru, la fel cum si dvs. sunteti in masura sa renuntati la comanda.
7.5.    In cazul in care pretul real este mai mic decat cel afisat pe site, iar dvs. ati achitat in avans, diferenta va fi returnata printr-o modalitate stabilita de comun acord, dar nu mai mult de 30 de zile de la data primirii produsului.

8. Livrarea produselor

8.1.    In cazul in care produsele sunt disponibile pentru livrare imediata, acestea pot ajunge la destinatie in 24-48 ore de la confirmarea comenzii pentru comenzile livrate in Bucuresti si in 48-72 ore pentru comenzile livrate in afara Bucurestiului.
8.2.    Costurile de livrare sunt de [pret].
8.3.    Plafar.Ro isi rezerva dreptul de a intarzia sau anula livrarea comenzilor din motive  independente de el: incendii, cutremure, inundatii, alunecari de teren, greve, proteste, blocarea drumurilor, razboaie, tulburari de ordin civil, alte actiuni ale autoritatilor sau impedimente de forta majora.
8.4.    In cazul in care clientul nu este regasit la adresa mentionata, curierul va lua contact cu clientul si va reveni inca o data la adresa mentionata. Daca dupa a doua vizita a curierului nu se reuseste predarea produsului, comanda va fi anulata, produsul returnat catre Plafar.Ro, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.
8.5.    Semnarea chitantei si predarea acesteia curierului reprezinta receptia produsului de catre client si acceptul acestuia ca produsele au ajuns in stare buna.

9. Plata

9.1.    Plata produselor se poate efectua:
9.1.1.    In sistem ramburs, la primirea produselor;
9.1.2.    In avans, prin virament bancar, in contul: RO24 BRDE 080SV 1666 793 0800 al SC Genesis Internet Ventures SRL, deschis la BRD-GSG-Sucursala Brasov. In momentul in care confirmarea de plata va fi primita, se va proceda la livrarea produselor.
9.2.    Produsele comandate se vor achita integral, in caz contrar livrarea va fi sistata.

10. Dreptul de returnare al produselor

10.1.    In conformitate cu legislatia in vigoare potrivit O.G.130/2000, clientul are dreptul sa notifice in scris Plafar.Ro ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.
10.2.    Orice cerere de renuntare a produsului trebuie datata, semnata de catre cumparator si trimisa la adresa de e-mail comenzi [at] plafar.ro sau prin posta la: SC Genesis Internet Ventures SRL, Bd. Grivitei Nr.90, Bl.12, Sc.A, Ap.1, Brasov, impreuna cu factura fiscala, care tine locul contractului de vanzare-cumparare.
10.3.    Returnarea produselor se face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport care s-a folosit si pentru expediere.
10.4.    Nu se accepta pentru returnare urmatoarele produse:
10.4.1.    Produse care prezinta urme de uzura;
10.4.2.    Produse care prezinta urme de consum;
10.5.    Plafar.Ro va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 zile de la data notificarii la renuntarea produsului. Suma maxima pe care Plafar.Ro o poate restitui clientului, reprezinta contravaloarea produsului. Costurile cu transportul produsului reprezinta exclusiv obligatia clientului.

11. Informare-comunicare, promotii, newsletter

11.1.    Prin inregistrarea contului pe site-ul Plafar.Ro, va inscrieti automat si la newsletterul distribuit de noi. Distribuirea newsletter-ului este gratuita si implicit atrage dupa sine acceptarea prezentelor termeni si conditii de utilizare.
11.2.    Puteti oricand renunta la transmiterea mesajelor, urmand instructiunile care se regasesc la subsolul fiecarui mail.
11.3.    Utilizarea, retransmiterea newsletter-ului se face in aceleasi conditii prevazute mai sus. Plafar.Ro detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis catre abonati. Orice abonat poate retrimite newsletter-ul la radul sau, catre orice alta persoana, pe propria sa raspundere, in conditiile in care este retrimis asa cum a fost primit si nu s-au efectuat modificari de structura sau continut.

12. Garantii si exonerarea de raspundere

12.1.    Prin transmiterea oricaror mesaje catre noi, prin orice mijloc de comunicare ales, sunteti de accord ca sunteti unicul responsabil pentru continutul mesajelor si veti despagubi Plafar.Ro pentru orice paguba aparute ca urmare a trimiterii mesajului dvs. sau pagube aduse pentru referinte care incalca punctele 4.2 si 4.3 ale prezentelor termeni si conditii.
12.2.    Plafar.Ro va transmite orice date sunt solicitate de diferite organe de ancheta, in cazul in care, ca urmare a transmiterii si publicarii unui mesaj, acestea se autosesizeaza si se intenteaza o actiune judecatoreasca sau penala.
12.3.    Plafar.Ro nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. Plafar.Ro nu isi asuma raspunderea, in nicio situatie, pentru nicio dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nicio lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site.
12.4.    Plafar.Ro nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de site.
12.5.    Sunteti de acord sa exonerati de raspundere Plafar.Ro pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentelor Termeni si Conditii.

13. Forta majora

13.1.    Plafar.Ro, prin parternerii sau utilizatorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat pe site-ul sau, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Plafar.Ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la Plafar.Ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Plafar.Ro, erorile de operare, greva etc.

14. Modificarea termenilor si conditiilor

14.1.    Plafar.Ro isi rezerva dreptul sa schimbe termenii si conditiile fara nici o notificare prealabila. Atunci cand acesti termeni se vor modifica, Plafar.Ro va va notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj in contul utilizatoului al Plafar.Ro si prin publicarea in prima pagina a siteului, a unui link sau mesaj care face trimitere la noua forma a prezentului document.

15. Dispozitii finale

15.1.    Orice problema cauzata de produsele si serviciile Plafar.Ro si care nu este deja cuprinsa in prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
15.2.    In cazul in care nu se ajunge la un consens amiabil, competenta solutionarii litigiului va reveni instantelor judecatoresti.

În curs de procesare...